GOSPODARSKI SVET

 

SKLEPI SEJE GOSPODARSKEGA SVETA – OBNOVA STREHE NA CERKVI

V četrtek, 11. februarja, je Gospodarski svet izglasoval izvajalca za obnovo cerkve na župnijski cerkvi. Izglasovan je bil Monte d.o.o. Slovenska Bistrica. Streho nameravamo prekriti s primerno toplotno izolacijo in švicarskim eternitom. Gospodarski svet je sklenil, da do konca maja zbiramo denarna sredstva in šele nato, glede na vsoto zbranih denarnih sredstev, sklenemo pogodbo z omenjenim izvajalcem. Ocenjena bruto vrednost je okrog 80.000 eur.

V bližnji prihodnosti boste prejeli posebno brošuro, v kateri bo obnova strehe predstavljena. Najprej pa moramo predstaviti projekt nadškofiji in prositi za odobritev del po zadanih načrtih.

 


 

CVETLIČNE GREDE

 

Na seji gospodarskega sveta smo se dogovorili, da se bodo prvi vikend v marcu uredili robniki in cvetlične grede pri vhodu v cerkev.

  

Dela pri postavitvi robnikov in urejanje grede z vrtnicami je vodil g. Kralj. V jeseni smo s skupnimi močmi uredili tudi gredi vrtnic in zelenico pred vhodom v župnišče.

  

V prihodnje imamo še načrt, da uredimo atrij,  dodale se bodo tudi betonske pohodne plošče za boljšo uporabnost atrija. Pogovarjali smo se tudi o sanaciji ploščadi pred cerkvijo.

 


 

JASLICE

 

PRIPRAVLJAJO SE NOVE IN VEČJE JASLICE

 

Za letošnji božič (2014) se pripravljajo nove in večje jaslice. Za nakup figur se je izvedlo botrstvo med župljani in je bilo zelo uspešno, saj se je nabralo dovolj denarja za celotne jaslice. V gospodarskem svetu smo bili seznanjeni s potekom njihove postavitve. Pri postavitvi pod konstrukcije jaslic sta po navodilih g. Kovačec sodelovala še g. Bratuša in g. Ranca. 

  

Za dokončno postavitev jaslic pa sta poskrbela zakonca Kovačec.

HVALA VSEM ZA LEPE JASLICE V NAŠI CERKVI!