Pet prvih sobot

Pogoji:

·       Molitev rožnega venca in premišljevanje skrivnosti

·       Sveta spoved

·       Sveta maša s svetim obhajilom

·       Posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu

 

Župnija Maribor - Tezno

Vsako prvo soboto pol ure pred večerno mašo molimo rožni venec, po maši pa litanije Matere Božje in molitev izročitve brezmadežnemu Srcu Marijinemu. Pred mašo je tudi možnost za sveto spoved.

10 razlogov za odločitev!

1.   Ker sta to za ves svet naročila Jezus Kristus in Devica Marija fatimski vidkinji Luciji in je njen škof to potrdil kot pristno!

2.   Ker so prvosobotno pobožnost »po fatimsko« v SSŠ priporočili naši škofje kot temeljito pripravo na izročitev Mariji 15. avgusta 2013!

3.   Ker se bomo na ta način spomnili 70-letnice prve izročitve Marijinemu brezmadežnemu Srcu (leta 1943) in bl. Alojzija Grozdeta, ki je pred 70 leti hotel širiti to pobožnost v domačem kraju!

4.   Ker je za tiste, ki se s pravim namenom udeležujejo te pobožnosti, obljubljeno zveličanje in se tako v njih utrjuje vera v posmrtno življenje!

5.   Ker je ta pobožnost zelo povezana s središčem naše vere in verske prakse (spoved, mašna daritev s sv. obhajilom, molitev rožnega venca, četrt ure premišljevanja o skrivnosti(h) rožnega venca v povezanosti z Devico Marijo – vse z namenom zadoščevanja Marijinemu brezmadežnemu Srcu za naše grehe)!

6.   Ker se na ta način zelo pospešuje rast v veri, upanju in ljubezni, kar je tudi cilj leta vere!

7.   Ker se tako širi poglobljena molitev rožnega venca, ki je marsikje popolnoma izginila!

8.   Ker se s to pobožnostjo utrjuje zavest grešnosti in odprtost za Boga ter potreba po spravi in zadoščevanju za naše grehe!

 9.   Ker se tako pospešuje pogostna, to je mesečna sveta spoved.

10. Ker s to pobožnostjo raste naša ljubezen do nebeške Matere in njenega Sina Jezusa!