ORATORIJ

 

»Oratorij res je fajn!«

 

Vsakič, ko so blizu poletne počitnice, je blizu tudi ena zelo lepa stvar. Konec pouka? Morje? No, vse to drži, vendar se mi najbolj veselimo oratorija!

To dogajanje zagotovo poznate, sploh, če živite blizu župnije: tisti teden med poletjem, ko slišite veliko veselega otroškega vreščanja, petja in splošne radosti - to je to!

Mi, organizatorji oziroma animatorji, kot nas poznajo vaši otroci, pa z velikim veseljem opazujemo, kako se radovedni obrazi krajanov ustavljajo in sprašujejo, kaj se dogaja na župnijskem dvorišču. In kdo smo mi?

 Odgovor najdete tukaj! (spletna povezava do rubrike "Animatorji" na župnijski spletni strani)

 

Torej, mi animatorji želimo otrokom pokazati, kako polno je lahko življenje, in jim pomagati  to doživljati sproščeno tako v igri kot odgovornosti.  

S svojim vzorom skušamo pričevati, da duhovnih vrednot ni težko živeti in da je vključevanje v domače okolje privilegij in dolžnost. Predvsem pa želimo, da spoznajo, da se nam Bog razodeva v malenkostih in skozi ljubezen, da lahko mladi na zdrav način živijo sami s seboj in z drugimi.

 

Za ta odkritja potrebujemo na oratoriju vedno neko rdečo nit. Ta je zavozlana v zanimivi temi, ki jo tekom oratorijskega tedna postopno razpredamo. Od svetniških življenjskih zgodb do fantazijskih knjižnih uspešnic, povsod se najdejo vrline in vrednote, katere želimo predstaviti, le dobro je treba pogledati. Od 9. do 16. ure se nam ogromno dogaja, mnogo preveč za opisati tukaj. Vendar temelj vsakega dne so tri stvari: kateheze, delavnice in športne igre.

In ker je poletje, si bom tako kot vsako leto en dan privoščili in se odpravili »na bazene«!

 

Glede na to, da se nam po vsakem oratoriju naslednje leto želi priključiti več otrok, je to za nas dokaz (in motivacija), da delamo prav in dobro.

Zaključimo s prvim verzom naše lastne oratorijske himne, ki so jo sestavili kar udeleženci sami: "Oratorij res je fajn!"

 

Te besede so ključne in zajemajo bistvo našega druženja. Če so komu prebudile željo po več podrobnostih, se lahko obrnete na župnijsko pisarno! A pohitite. Zaradi velikega zanimanja smo na žalost morali omejiti število prijav.

 

O tem, kdaj bo naslednji oratorij, spremljajte župnijske novice.

 

 

Mi že komaj čakamo!

                                                                                          Ekipa animatorjev Tezno