Božja beseda v minutki

Biblična skupina

 

http://www.malesestre.si/images/uploads/meditacijaslika.jpgBog nas pozna in s svojo Besedo (Svetim pismom) nas vabi, da bi ga spoznali tudi mi. Verujemo, da je Sveto pismo On sam, ki se nam po svojem Duhu podarja in nas uči skrivnosti bivanja. To je edina knjiga, ki prenese besede: »Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa ne bodo prešle« (Mt 24,35).

Jezus nas vabi: »Človek naj ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki pride iz Božjih ust« (Mt 4,4). V Jezusu spoznavamo, da je Bog ljubezen v darovanju za druge. Bog nam ne daje samo vsega, kar smo in imamo, ampak nam daje samega sebe. Dovolimo si ga spoznati. Odprimo svoja srca in svoj razum ter sprejmimo dar, ki je pripravljen za vsakega izmed nas. Vsak se lahko nauči poslušati Božjo besedo in vsak lahko začuti Božji nagovor v svojem srcu. V času trpljenja, preizkušenj in žalosti, ko smo izgubljeni in brez prave smeri, nas Božja beseda tolaži in opogumlja. V času veselja, velikih uspehov in radosti pa nam omogoča ohranjati pravo smer in skrbi za to, da ne bi zatavali in se nekega dne znašli v temi.

Biblična skupina je skupina ljudi, ki skupaj bere, premišljuje in moli Božjo besedo. Na podlagi strokovne razlage in spoznavanja ozadja svetopisemskih besedil skupina spoznava Sveto pismo na nov način in poglablja svojo vero. Biblično skupino vodi župnik Danijel Lasbaher. Srečujemo se po dogovoru (enkrat mesečno).